1998, Horsens Folkeblad: Når dåseøl er Gud

SKANDERBORG – Festival kræver forberedelse – også som gæst, mener Team Paderborner, som nok er campingområdets mest etablerede teltlejr.
Normalt kræver det ikke den store forberedelse at tage på festival. Man pakker tandbørsten og soveposen, og så er det afsted.
Men for en gruppe dåseøldrikkende unge, som kalder sig Team Paderborner, er Skanderborg Festival en konkurrence i opfindsomhed og nytænkning. Derfor må noget man må forberede sig flere måneder i forvejen.
Team Paderborner er efterhånden ved at være en fast institution på Skanderborg Festivalen. De er let genkendelige på deres blå kasketter med en sammenpresset øldåse hæftet fast i toppen. Dåseøl er Gud, mener man nemlig i Team Paderborner, og tre indkøbsvogne fulde af sammenpressede øldåser fortæller, at her er nogen, der tager deres religion alvorligt. Navnet Paderborner stammer fra den billige tyske dåseøl, som er lejrens vartegn, og som der dagligt bliver drukket adskillige hundrede af i deres store villatelt.
Forberedelserne i år har været særligt grundige, fordi lejren har 10-års jubilæum.
Der er lavet medlemskort, streamers og klubtrøjer, og der er forberedt en mængde happenings. Og så er der fortrykt et program over lejrens aktiviteter, som blandt andet indeholder næsehårsudtrækning og ryghårsafrivning! Ja, Team Paderborner har endog fået deres egen hjemmeside på Internettet.

Julefrokost
En af lejrens faste traditioner er julefrokosten, som altid starter fredag middag. Den foregår i den helt rigtige ånd med julemad, julesange og julegaver, og bagefter bliver der selvfølgelig danset om et fint pyntet juletræ. I år var der bestilt diner transportable hos den lokale slagter i Skanderborg.
– Det eneste han ikke kunne skaffe var sylten, griner “Prebber” alias Preben fra Kolding, som har været med i lejren de sidste fem år.
En af årets nyheder er den såkaldte “Dobbelt Ebba,” som er en trykluftsdrevet ølsprøjtemaskine, der sprøjter dåseøl direkte ned i halsen på de tørstige festivalgæster. Derudover har lejren en maskot, der hedder “Agrigatet,” som er en selvkørende plæneklipper ombygget med bilradio og blinklys.
For at blive medlem af Team Paderborner skal man helse kende nogen, der kender nogen. Og så skal man udvise den rigtige Paderborner-ånd, som først og fremmest gå ud på at drikke en masse dåseøl. (cr)